Secondelijm verwijderen doe je zo: 7 tips!

Secondelijm gebruikt en wil je secondelijm verwijderen? We hebben 7 tips op een rij gezet voor het verwijderen van secondelijm. Secondelijm, en met name die van Cosmofix, is ijzersterk! Binnen enkele seconden zit alles maar dan ook bijna alles muurvast.
Let daarom heel goed op dat je geen lijm op je huid of in je ogen krijgt! En houd de lijm altijd buiten het bereik van kinderen!

Aan het klussen geweest en zit je nu toch ergens aan vast? Of heb je wat lijmresten aan je huid of vingers? Geen probleem, hieronder geven wij 7 tips om secondelijm van je huid te verwijderen.

 1. Probeer eerst voorzichtig de lijm van je huid af te pellen. Soms is dit al voldoende, zo niet dan tref je hieronder nog een aantal tips.
 2. Week de huid in (lauw) warm water met veel zeep of vloeibaar wasmiddel en probeer de lijmresten in de tussen tijd los te pellen.
 3. Heb je vastgelijmde vingers? Volg tip 2 en rol vervolgens met een potlood tussen de vastgelijmde vingers. Zo rol je de vingers voorzichtig van elkaar los.
 4. Secondelijm heeft als eigenschap dat het niet goed kan hechten aan vet. Probeer daarom met een vette substantie zoals boter, olijfolie of vaseline de plek waar lijm zit goed in te smeren en vervolgens de lijmresten los te pulken. Dit is vooral aan te raden voor mensen die een gevoelige huid hebben.
 5. Hebben bovenstaande tips nog niet voldoende geholpen? En heb je geen (over) gevoelige huid? Dan adviseren wij om aceton te gebruiken om lijmresten te verwijderen van de huid. Let op: gebruik dit alleen als je geen open wonden hebt! Je kunt pure aceton hiervoor gebruiken. Dit is te koop bij de meeste drogisterijen en bouwmarkten. Mocht je geen aceton in huis hebben, dan wil nagellak remover ook nog wel eens helpen. Doe een beetje aceton of nagellak remover op een tissue en wrijf daarmee voorzichtig over de aangedane huid.
 6. Als de lijm al eenmaal uitgehard is zou je kunnen proberen om de lijmresten zachtjes te verwijderen met een nagelvijl. Wees voorzichtig hiermee want als je dit met een te grove vijl doet of te lang en hard dit gebruikt kan je huid verder aangetast raken!
 7. Wacht tot de lijm zelf loslaat. De plek waar de lijm zit zal wit worden, maar het zal je verder geen pijn doen. Uiteindelijk zal de lijm vanzelf na een paar dagen loslaten zonder dat je iets hoeft te doen.

Secondelijm per ongeluk in de ogen gekregen? Spoel dan gelijk overvloedig met water of oogwater en hou de ogen voor zover mogelijk open. Raadpleeg meteen een arts!

LET OP: hou secondelijm altijd buiten het bereik van kinderen!

P.S. Laat je door het bovenstaande niet weerhouden tot het werken met secondelijm. In de meeste gevallen kan je, met inachtneming met het bovenstaande, lijmresten binnen no time verwijderen. Koop een flesje Cosmofix Industrielijm en laat je verrassen door de kracht van onze lijm. Ervaar hoeveel klusjes je wel niet kan doen in en om het huis met secondelijm van Cosmofix!

Koop nu!


Cosmofix Industrielijm, ijzersterke secondelijm!

13.95

Met deze extra grote verpakking Cosmofix industrielijm van 20 gram kan je klussen naar hartenlust. Zowel de industrie als vele huishoudens profiteren al jaren van de ongelofelijke kracht en brede toepasbaarheid van Cosmofix. Een 20 gramsverpakking staat voor 200 druppels ijzersterke secondelijm.

Categorie:

Beschrijving

Profiteer nu van staffelkortingen! Meer Cosmofix = meer korting!

Hoeveelheid Korting Verlaagde prijs
2 10% €12.56
3 15% €11.86
4 25% €10.46

Bedenk eens wat je allemaal kunt fixen met één flesje. Cosmofix wordt veel gebruikt waar snelle efficiënte hechting gewenst is. Door het handige doseerflesje met drie standen heb je altijd de gewenste hoeveelheid lijm. In de koeling is het ook nog eens heel lang houdbaar. Zorg wel dat je het flesje droog en schoon houdt. Dan kan je eindeloos plezier hebben van jouw flesje Cosmofix.

Reviews

Powered byCusRev
1-5 van 292 beoordelingen
 1. Super lijm.

 2. Betere lijm dan Cosmofix kan ik niet bedenken. Ik gebruik het vooral voor moeilijk te lijmen materialen.

 3. goed snelwerkende lijm die ik heb gebruikt om een kuipdeel van een motorfiets te repareren

 4. snelle levering, was bij de doe het zelf winkel niet te koop.

 5. Helaas werkte de lijm niet