Wil je weten hoe je een rubberen fiets handvat op een metalen of aluminium stuur kan bevestigen? Op deze pagina laten we zien hoe. Met de industrielijm van Cosmofix kan je in 3 seconden een rubberen handvat bevestigen op het stuur en het zit daarna muurvast. Volg de volgende stappen.

Stap 1: Maak het metalen of aluminium stuur vet- en stofvrij

Om een rubberen handvat blijvend vast te lijmen is het belangrijk dat de materialen goed schoon, droog, stof- en vetvrvij zijn. Dit kan bijvoorbeeld door de te verlijmen producten met aceton of alcohol schoon te maken. Gebruik nooit terpentine of wasbenzine want dat is vet.

Stap 2: Breng Cosmofix dun aan op één zijde van de te verlijmen materialen

Het flesje Cosmofix Industrielijm heeft drie handige doseer standen. Breng met de gewenste doseer stand een dun laagje secondelijm aan op één zijde van de te verlijmen materialen. Bijvoorbeeld aan de binnenkant van het rubberen handvat.

Stap 3: Druk het rubberen handvat stevig tegen het stuur aan

Nadat je een dun laagje secondelijm op één zijde van de te verlijmen materialen hebt aangebracht, druk je het rubberen handvat stevig tegen het aluminium of metalen stuur. Eventueel kan je aan het uiteinde nog een beetje extra lijm aanbrengen. Binnen enkele seconden ontstaat er een hechting die na circa 8 uur uitharden het beste resultaat levert.

Stap 4: Lijmresten verwijderen

Overtollige lijm direct met een droge doek of tissue verwijderen. Na uitharding is het zeer moeilijk lijmresten te verwijderen. Uitgeharde lijm is slechts gedeeltelijk te verwijderen met aceton.

Tip: Bewaar de secondelijm koel

Cosmofix Industrielijm is een secondelijm die zeer zuinig is in gebruik. 1 gram levert maar liefst 60 druppels op. Cosmofix Industrielijm kan zeker zes maanden bewaard worden in een droge donkere ruimte. In de koelkast / vriezer is de secondelijm jarenlang houdbaar.

Waarschuwing:

Vermijd contact met huid en ogen. Lijmt binnen enkele seconden huiddelen aan elkaar. Eventueel met lijm in aanraking gekomen huiddelen dienen direct te worden gereinigd met zeep, water en/of aceton. Verkleefde vingers kunnen gescheiden worden door ze in water te weken en er vervolgens met een potlood tussen te rollen. Indien de lijm in de ogen terecht is gekomen, de oogleden open houden en direct goed schoonspoelen met (oog) water. Raadpleeg een arts.

Houd de lijm altijd buiten bereik van kinderen!