Rubber lijmen?

Rubber lijmen

EPDM laat zich uitstekend verlijmen met Cosmofix Industrielijm! Cosmofix Industrielijm is een supersnel hardende gebruiksklare secondelijm op basis van cyanoacrylaat. Dankzij de bijzonder korte droogtijd, een zeer hoge hechtingssterkte en een goede UV stabiliteit is de lijm voor veel doeleinden toepasbaar. De lijm is toepasbaar bij koude, hitte en andere weersomstandigheden waardoor het ideaal is voor EPDM rubber lijmen.

Vloeibaar en Elastisch

Door de vloeibaarheid is de lijm makkelijk te gebruiken. Bovendien slaat de lijm niet wit uit. Het materiaal blijft door de verlijming zeer flexibel wat zeer gewenst is bij de verlijming van elastisch synthetisch rubber. Een andere bijzondere eigenschap is dat Cosmofix beschikt over goede adhesie-eigenschappen op verschillende ondergronden.

Universeel toepasbaar

Cosmofix Industrielijm wordt al jarenlang gebruikt in o.a. de bouw (dakafdichting/ reparatie dakbedekking), de automobielsector (afdichtingsringen, afdichtingsstrips aan ramen en deuren) en de transportbanden sector. Ook wordt Cosmofix Industrielijm ingezet bij de verlijming van materialen voor elektrische isolatie en bijvoorbeeld de fabricage van tuinslangen en vijverfolie.

Lijmt meer dan alleen Rubber

Cosmofix Industrielijm verbindt binnen enkele seconden gelijke en ongelijke materialen en is naast EPDM rubber lijmen en rubber ook goed inzetbaar om andere materialen zoals metaal, leder, keramiek, steen en kunststof te verlijmen. Doordat ook verschillende materialen zich onderling ijzersterk laten verlijmen, is Cosmofix Industrielijm het unieke reparatiegereedschap!

Rubber lijmen in 4 eenvoudige stappen

Wil je weten hoe je rubber kan lijmen? Met de industrielijm van Cosmofix kan je in 3 seconden rubber lijmen en het zit daarna muurvast. Volg de volgende stappen.

Stap 1:

Maak het rubber vet- en stofvrij

Om rubber blijvend vast te lijmen is het belangrijk dat de materialen goed schoon, droog, stof- en vetvrvij zijn. Dit kan bijvoorbeeld door de te verlijmen producten met aceton of alcohol schoon te maken. Gebruik nooit terpentine of wasbenzine want dat is vet.

Stap 2:

Breng Cosmofix éénzijdig aan

Het flesje Cosmofix Industrielijm heeft drie handige doseer standen. Breng met de gewenste doseer stand een dun laagje secondelijm aan op één zijde van de te verlijmen materialen.

Stap 3:

Druk het rubber stevig tegen elkaar

Nadat je een dun laagje secondelijm op één zijde van de te verlijmen materialen hebt aangebracht, druk je het rubber stevig tegen elkaar. Binnen enkele seconden ontstaat er een hechting die na circa 8 uur uitharden het beste resultaat levert.

Stap 4:

Lijmresten verwijderen

Overtollige lijm direct met een droge doek of tissue verwijderen. Na uitharding is het zeer moeilijk lijmresten te verwijderen. Uitgeharde lijm is slechts gedeeltelijk te verwijderen met aceton.

Tip: Bewaar de secondelijm koel

Cosmofix Industrielijm is een secondelijm die zeer zuinig is in gebruik. 1 gram levert maar liefst 60 druppels op. Cosmofix Industrielijm kan zeker zes maanden bewaard worden in een droge donkere ruimte. In de koelkast / vriezer is de secondelijm jarenlang houdbaar.

Waarschuwing:

Vermijd contact met huid en ogen. Lijmt binnen enkele seconden huiddelen aan elkaar. Eventueel met lijm in aanraking gekomen huiddelen dienen direct te worden gereinigd met zeep, water en/of aceton. Verkleefde vingers kunnen gescheiden worden door ze in water te weken en er vervolgens met een potlood tussen te rollen. Indien de lijm in de ogen terecht is gekomen, de oogleden open houden en direct goed schoonspoelen met (oog) water. Raadpleeg een arts.

Houd de lijm altijd buiten bereik van kinderen!