PLA kunststof lijmen

PLA KUNSTSTOF LIJMEN MET COSMOFIX INDUSTRIELIJM

Wil je weten hoe je PLA kunststof kan lijmen? Op deze pagina laten we zien hoe. Met de industrielijm van Cosmofix kan je in 3 seconden PLA kunststof lijmen en het zit daarna muurvast. Volg de volgende stappen.

Stap 1:

Maak PLA kunststof vet- en stofvrij

Om PLA kunststof blijvend vast te lijmen is het belangrijk dat beide materialen goed schoon, droog, stof- en vetvrvij zijn. Dit kan bijvoorbeeld door de te verlijmen producten met aceton of alcohol schoon te maken. Gebruik nooit terpentine of wasbenzine want dat is vet.

Stap 2:

Breng Cosmofix dun aan op één zijde van de te verlijmen materialen

Het flesje Cosmofix Industrielijm heeft drie handige doseer standen. Breng met de gewenste doseer stand een dun laagje secondelijm aan op één zijde van de te verlijmen materialen.

Stap 3:

Druk het PLA kunststof stevig tegen elkaar

Nadat je een dun laagje secondelijm op één zijde van de te verlijmen materialen hebt aangebracht, druk je het PLA stevig tegen elkaar. Binnen enkele seconden ontstaat er een hechting die na circa 8 uur uitharden het beste resultaat levert.

Stap 4:

Lijmresten verwijderen

Overtollige lijm direct met een droge doek of tissue verwijderen. Na uitharding is het zeer moeilijk lijmresten te verwijderen. Uitgeharde lijm is slechts gedeeltelijk te verwijderen met aceton.

Tip: Bewaar de secondelijm koel

Cosmofix Industrielijm is een secondelijm die zeer zuinig is in gebruik. 1 gram levert maar liefst 60 druppels op. Cosmofix Industrielijm kan zeker zes maanden bewaard worden in een droge donkere ruimte. In de koelkast / vriezer is de secondelijm jarenlang houdbaar.

Waarschuwing

Waarschuwing:
Vermijd contact met huid en ogen. Lijmt binnen enkele seconden huiddelen aan elkaar. Eventueel met lijm in aanraking gekomen huiddelen dienen direct te worden gereinigd met zeep, water en/of aceton. Verkleefde vingers kunnen gescheiden worden door ze in water te weken en er vervolgens met een potlood tussen te rollen. Indien de lijm in de ogen terecht is gekomen, de oogleden open houden en direct goed schoonspoelen met (oog) water. Raadpleeg een arts.

Houd de lijm altijd buiten bereik van kinderen!