foto-gebruiksaanwijzing

COSMOFIX industrielijm is een professionele secondelijm, op basis van cyanoacrylaat, die in enkele seconden een krachtige transparante lijmverbinding kan maken.

Toepassingsgebied:

Cosmofix industrielijm verbindt supersnel gelijke en ongelijke materialen zoals rubber, leder, metaal, porselein, keramiek, aardewerk, steen, kunststof etc. Ook verschillende materialen onderling laten zich ijzersterk verlijmen met Cosmofix industrielijm. Cosmofix industrielijm is niet geschikt voor Teflon, polyethyleen, polypropyleen, stof, papier of andere poreuze materialen die de lijm kunnen absorberen. Doordat COSMOFIX industrielijm heel vloeibaar is, is het goed te gebruiken onder vochtige omstandigheden en ook bruikbaar bij hoge temperaturen. Omdat het zo vloeibaar is moet er wel een minimale ruimte tussen de te lijmen oppervlakten zijn. Deze ruimte mag niet groter zijn dan 0,1 mm.

lijmoppervlak-300x290

Verbruik:

Cosmofix industrielijm is zeer zuinig in gebruik.
1 gram Cosmofix industrielijm levert maar liefst 60 druppels op. Cosmofix industrielijm kan 6 maanden bewaard worden in een droge donkere ruimte. In de ijskast jarenlang houdbaar.

Gebruiksaanwijzing:

Voor het beste resultaat is het van belang dat de te verlijmen materialen schoon, droog, stof- en vetvrij zijn. Dit kan bijvoorbeeld door de te verlijmen producten met aceton of alcohol schoon te maken. Gebruik nooit terpentine of wasbenzine, want dat is vet. Breng Cosmofix industrielijm dun aan op één zijde van de te verlijmen materialen, druk dan de materialen stevig tegen elkaar en binnen enkele seconden onstaat er een hechting die na circa 8 uur uitharden het beste resultaat levert.

Vlekken/resten lijm:

Overtollige lijm direct met een droge doek of tissue verwijderen. Na uitharding is het zeer moeilijk lijmresten te verwijderen. Aceton lost de lijm slechts zeer langzaam op

Let op:

Vermijd contact met huid en ogen. Lijmt binnen enkele seconden huiddelen aan elkaar. Eventueel met lijm in aanraking gekomen huiddelen dienen direct te worden gereinigd met zeep, water en/of aceton. Verkleefde vingers kunnen gescheiden worden door ze in water te weken en er vervolgens met een potlood tussen te rollen. Indien de lijm in de ogen terecht is gekomen, de oogleden open houden en direct goed schoonspoelen met (oog) water.

Raadpleeg een arts.

Houd de lijm altijd buiten bereik van kinderen!

Onze gebruiksaanwijzingen, verwerkingsmethoden, productbeschrijvingen of verwerkingstijden alsmede andere technische informatie zijn slechts algemene informatie; zij geven slechts die algemene eigenschappen van onze producten aan.

 

Bestel veilig en met gemak! Vòòr 17:00 besteld, vandaag op de post!