Oldtimer restaureren met Cosmofix

Uw oldtimer restaureren? Dan is Cosmofix Industrielijm onmisbaar!

Dé werkplaatslijm

Cosmofix is al jarenlang een trouw stuk gereedschap in de garage bij vaklieden die oldtimers restaureren. Door de veelzijdigheid van Cosmofix is het een onmisbaar gereedschap voor in iedere gereedschapskist. Van deurrubbers tot sierstrips, Cosmofix fixt het in enkele seconden.

Supermakkelijk in gebruik

Cosmofix Industrielijm is een veelzijdige transparante vloeibare secondelijm op basis van cyanoacrylaat. De lijm slaat niet wit uit en droogt supersnel. Bovendien blijven vastgelijmde materialen flexibel.

Zeer veelzijdig

Met Cosmofix Industrielijm kunt u o.a.:

  • De loszittende of gescheurde deurrubbers lijmen;
  • Skai spannen en direct vastlijmen op hardboard (zie hier)
  • Autospiegels vast lijmen;
  • Stootstrips vast lijmen;
  • Allerlei breuken, gaten en scheuren in kunststof en rubber auto-onderdelen repareren;
  • Lederen pookhoes vastlijmen;
  • Kofferbak rubber monteren;
  • Dashboard panelen vastlijmen;
  • Sierstrips vastlijmen;
  • (Kop) lampen bevestigen;

Lijmen met Cosmofix in 4 eenvoudige stappen

Wil je weten hoe je het best kunt lijmen met Cosmofix? Met de industrielijm van Cosmofix kan je in seconden bijna alle materialen muurvast lijmen. Volg de volgende stappen.

Stap 1:

Maak vet- en stofvrij

Om een werkstuk blijvend vast te lijmen is het belangrijk dat de materialen goed schoon, droog, stof- en vetvrvij zijn. Dit kan bijvoorbeeld door de te verlijmen producten met aceton of alcohol schoon te maken. Gebruik nooit terpentine of wasbenzine want dat is vet.

Stap 2:

Breng Cosmofix éénzijdig aan

Het flesje Cosmofix Industrielijm heeft drie handige doseer standen. Breng met de gewenste doseer stand een dun laagje secondelijm aan op één zijde van de te verlijmen materialen.

Stap 3:

Druk stevig tegen elkaar

Nadat je een dun laagje secondelijm op één zijde van de te verlijmen materialen hebt aangebracht, druk je het werkstuk stevig tegen elkaar. Binnen enkele seconden ontstaat er een hechting die na circa 8 uur uitharden het beste resultaat levert.

Stap 4:

Lijmresten verwijderen

Overtollige lijm direct met een droge doek of tissue verwijderen. Na uitharding is het zeer moeilijk lijmresten te verwijderen. Uitgeharde lijm is slechts gedeeltelijk te verwijderen met aceton.

Tip: Bewaar de secondelijm koel

Cosmofix Industrielijm is een secondelijm die zeer zuinig is in gebruik. 1 gram levert maar liefst 60 druppels op. Cosmofix Industrielijm kan zeker zes maanden bewaard worden in een droge donkere ruimte. In de koelkast / vriezer is de secondelijm jarenlang houdbaar.

Waarschuwing:

Vermijd contact met huid en ogen. Lijmt binnen enkele seconden huiddelen aan elkaar. Eventueel met lijm in aanraking gekomen huiddelen dienen direct te worden gereinigd met zeep, water en/of aceton. Verkleefde vingers kunnen gescheiden worden door ze in water te weken en er vervolgens met een potlood tussen te rollen. Indien de lijm in de ogen terecht is gekomen, de oogleden open houden en direct goed schoonspoelen met (oog) water. Raadpleeg een arts.

Houd de lijm altijd buiten bereik van kinderen!