Alle vragen die ons vaak gesteld worden staan hieronder. Mocht je een vraag hebben die hier niet tussen staat, neem dan gerust contact met ons op via de mail of telefoon.

Wat kan ik allemaal met Cosmofix Industrielijm lijmen?

Met Cosmofix Industrielijm kan je zowat bijna alles dat aan elkaar gelijmd moet worden plakken. Een oortje van je favoriete kopje, je sieraden, het mooie servies van oma, je schoenen of je bril maar ook bijvoorbeeld je autospiegel. Eigenlijk kun je alle materialen van bijvoorbeeld rubber, leder, metaal, porselein, keramiek, aardewerk, steen en kunststof verlijmen met de secondelijm van Cosmofix.

Wat kan ik niet lijmen met Cosmofix Industrielijm?

Cosmofix Industrielijm is een secondelijm die minder geschikt is voor Teflon, polyethyleen, polypropyleen, stof, papier of andere poreuze materialen die de lijm kunnen absorberen.

Wie werken er allemaal met Cosmofix Industrielijm?

De vraag is eerder, wie werkt er niet met Cosmofix!  Eigenlijk zou iedereen een flesje secondelijm van Cosmofix in huis of op het werk moeten hebben. Kinderen uitgesloten!

Hoe gebruik ik Cosmofix Industrielijm?

Voor het beste resultaat is het van belang dat de te lijmen materialen schoon, droog, stof – en vetvrij zijn. Dit kan bijvoorbeeld door de te verlijmen producten met aceton of alcohol schoon te maken. Gebruik nooit terpentine of wasbenzine want dat is vet. Breng Cosmofix Industrielijm dun aan op één zijde van de te verlijmen materialen, druk dan de materialen stevig tegen elkaar en binnen enkele seconden ontstaat er een hechting die na circa 8 uur uitharden het beste resultaat levert. Let op: het flesje heeft drie doseerstanden op de dop. Waarschuwing: vermijd contact met huid en ogen! Onze secondelijm is enorm krachtig en kan binnen enkele seconden huiddelen aan elkaar lijmen. Houd de secondelijm altijd buiten bereik van kinderen!

Klopt het dat ik Cosmofix Industrielijm het beste koel kan bewaren?

Ja dat klopt. Wij adviseren om Cosmofix Industrielijm bij voorkeur in de koelkast of vriezer te bewaren. Dan heb je er het langste plezier van.

Wat bespaar ik uit als ik Cosmofix Industrielijm ga gebruiken?

Cosmofix Industrielijm is een secondelijm die zeer zuinig is in gebruik. 1 gram levert maar liefst 60 druppels op. Reken maar uit wat je allemaal kan repareren en hoeveel kosten je kan besparen met een flesje secondelijm van 20 gram!
De kosten voor de aanschaf van een flesje Cosmofix van 20 gram heb je er al uitgehaald door zelf je schoenen te repareren in plaats van naar de schoenmaker te brengen dan wel een nieuw paar aan te schaffen!

Wat als ik mijn vingers aan elkaar lijm?

Vermijd contact met huid en ogen! Onze secondelijm is zo krachtig dat binnen enkele seconden huiddelen aan elkaar vast kunnen zitten! Eventueel met secondelijm in aanraking gekomen huiddelen dienen direct te worden gereinigd met zeep, water en/of aceton. Verkleefde vingers kunnen gescheiden worden door ze in water te weken en er vervolgens met een potlood tussen te rollen.

Wat te doen als ik Cosmofix in mijn ogen krijg?

Indien de secondelijm in de ogen terecht is gekomen, de oogleden open houden en direct goed schoonspoelen met (oog) water. Raadpleeg direct een arts!

Waarmee kan ik lijmresten en vlekken verwijderen?

Overtollige lijm direct met een droge doek of tissue verwijderen. Na uitharding is het zeer moeilijk lijmresten te verwijderen. Uitgeharde lijm is slechts gedeeltelijk te verwijderen met aceton.

Wat als mijn flesje lijm bijna op is?

Bestel een nieuwe!

Hoe sterk is Cosmofix?

De verbinding van Cosmofix is ijzersterk,  een dun laagje secondelijm ter grootte van een postzegel heeft een kleefkracht van 1000 kilogram!