Zelf een etagère maken met Cosmofix Industrielijm

Heb je een feestje? Niets is feestelijker dan een kleurrijke etagère vol met zelfgemaakte lekkernijen! Met een oud servies en een klein beetje secondelijm van Cosmofix kun je heel gemakkelijk zelf een prachtige etagère maken. Hier lees je hoe!

Stap 1: Kies wat mooie kopjes en bordjes in verschillende maten uit

Heb je oud servies wat je niet meer gebruikt? Kies hier wat mooie kopjes en bordjes in verschillende maten uit. Je kan hiervoor bijvoorbeeld porselein, glas of keramiek gebruiken. Indien je deze niet in huis hebt, kan je bij de kringloop of op een rommelmarkt vast iets moois voor weinig geld op de kop tikken.

Stap 2: Maak een proef compositie

Sorteer alle kopjes, glazen en borden die je wilt gaan gebruiken voor de etagère en zet ze in de gewenste opstelling. Als je helemaal tevreden bent, haal je de compositie weer uit elkaar en kan je gaan beginnen met lijmen. Lees voor je begint de gebruiksaanwijzing van Cosmofix Industrielijm goed door!

Stap 3: Maak de materialen goed schoon, droog- en vetvrij

Om de etagère blijvend vast te lijmen is het belangrijk dat de materialen goed schoon, droog, stof- en vetvrvij zijn. Dit kan bijvoorbeeld door de te verlijmen producten met aceton of alcohol schoon te maken. Gebruik nooit terpentine of wasbenzine want dat is vet.

Stap 4: Breng Cosmofix aan op de te verlijmen materialen en maak je etagère!

Het flesje Cosmofix Industrielijm heeft drie handige doseer standen. Breng met de gewenste doseer stand een dun laagje secondelijm aan op de rand van een kopje en plak deze vervolgens in het midden van het grootse bord. Druk de materialen stevig tegen elkaar. Nu heb je de onderkant van de etagère klaar. Breng nu secondelijm aan op de onderkant van het kopje, leg het tweede -iets kleinere- bord erop en druk de materialen weer stevig vast tegen elkaar. Herhaal deze stappen totdat jouw etagère de gewenste hoogte heeft. Je kan eindigen met een open kopje, handig om in dit kopje bijvoorbeeld vorkjes of servetten te bewaren.

Stap 5: Lijmresten verwijderen

Overtollige lijm direct met een droge doek of tissue verwijderen. Na uitharding is het zeer moeilijk lijmresten te verwijderen. Uitgeharde lijm is slechts gedeeltelijk te verwijderen met aceton.

Tip: Bewaar de secondelijm koel

Cosmofix Industrielijm is een secondelijm die zeer zuinig is in gebruik. 1 gram levert maar liefst 60 druppels op. Cosmofix Industrielijm kan zeker zes maanden bewaard worden in een droge donkere ruimte. In de koelkast / vriezer is de secondelijm jarenlang houdbaar.

Waarschuwing:

Vermijd contact met huid en ogen. Lijmt binnen enkele seconden huiddelen aan elkaar. Eventueel met lijm in aanraking gekomen huiddelen dienen direct te worden gereinigd met zeep, water en/of aceton. Verkleefde vingers kunnen gescheiden worden door ze in water te weken en er vervolgens met een potlood tussen te rollen. Indien de lijm in de ogen terecht is gekomen, de oogleden open houden en direct goed schoonspoelen met (oog) water. Raadpleeg een arts.

Houd de lijm altijd buiten bereik van kinderen!