Stootrubbers of bootrubbers op je boot lijmen?

Wil je bootrubbers bevestigen op je boot? Met Cosmofix is het een fluitje van een cent. Hier lees je hoe in enkele seconden de stootrubbers of bootrubbers van je boot krachtig vast kan lijmen waardoor ze nog jaren mee kunnen. Bekijk ook het filmpje en zie hoe makkelijk Cosmofix in gebruik is!

Volg de volgende stappen.

Stap 1:

Maak rubber vet- en stofvrij

Om je bootrubber of stootrubber blijvend vast te lijmen is het belangrijk dat de materialen goed schoon, droog, stof- en vetvrvij zijn. Dit kan bijvoorbeeld door de te verlijmen producten met aceton of alcohol schoon te maken. Gebruik nooit terpentine of wasbenzine want dat is vet.

Stap 2:

Breng Cosmofix dun aan op één zijde van de te verlijmen materialen

Het flesje Cosmofix Industrielijm heeft drie handige doseer standen. Hierdoor gebruik je nooit te veel Cosmofix. Breng met de gewenste doseer stand een dun laagje secondelijm aan op één zijde van de te verlijmen materialen.

Stap 3:

Druk het rubber stevig tegen elkaar

Nadat je een dun laagje secondelijm op één zijde van de te verlijmen materialen hebt aangebracht, druk je het rubber stevig tegen elkaar. Hierdoor ontstaat er binnen seconden een hechting die na circa 8 uur uitharden het beste resultaat levert.

Stap 4:

Lijmresten verwijderen

Overtollige lijm direct met een droge doek of tissue verwijderen hierdoor blijven de lijmresten makkelijk verwijderbaar. Na uitharding is het zeer moeilijk lijmresten te verwijderen. Uitgeharde lijm is slechts gedeeltelijk te verwijderen met aceton.